Wandelen langs de Moezel Hatzenporter Laysteig

Home - Hotels in Hatzenport

hatzenport-hotel-banner-moezel-2019.png

Hatzenporter Laysteig wandeling;
De wandeling begint bij het station van Hatzenport, via een smal pad gaat de route omhoog en voert naar het hoog gelegen weerstation geniet van de fraaie uitzichten.
Aangekomen bij het weerstation treft u informatieborden aan met allerlei weetjes over het klimaat. De route vervolgt zich langs idyllische wijngaarden in oostelijke richting, en biedt prachtige uitzichten op het Moezeldal, Hatzenport en de St. Johanneskerk. Via ongerepte paden bereikt u na een paar kilometer de markante Rabenlay, waar u voorlopig het laatste uitzicht punt bereikt, waarna het pad naar een hoogteplateau loopt.
Vanaf dit punt lopen we verder weg van het Moezeldal en volgen de route langs een paar akkers. Glooiend loopt de route verder omhoog en komen we bij Kreuzlay, vanaf dit uitzichtpunt hebben we weer een fraai uitzicht over de glitterende Moezel.

 

Appartement Moselhof
Moselstraße 52, 56332 Hatzenport, Duitsland

hatzenport-appartement-moselhof-2019.png

Moselhof ligt in Hatzenport en biedt accommodatie met gratis WiFi, een zithoek en een kitchenette.Alle accommodaties zijn uitgerust met een vaatwasser, een oven, een koffiezetapparaat, een magnetron en een waterkoker. Sommige accommodaties hebben een terras en/of een balkon met uitzicht op de bergen of de rivier.Het appartement beschikt over een barbecue.In de omgeving kunt u uitstekend wandelen en Moselhof kan fietsverhuur regelen.
meer-info.png

 

Via de kruinen van de Schromberger Thalsberg bereikt u al snel een prachtig bos van eiken, waarna u het betoverend serene Schrumpfdal induikt. Hier volgen we nog een paar graspaden en dan beginnen we aan een lange afdaling, die ons terug voert naar de Moezelvallei. Na een tocht tussen de wijnranken door wordt u op de Mosel Panoramaweg onthaald op fraaie uitzichten. Regelmatig hebben we hier weer fraaie uitzichten over het Moezeldal. Vlak voordat we aankomen in Hatzenport, buigt het pad nog even bergopwaarts en begint het Dolling Kletterpfad. In het begin klimmen we via smalle kleine paadjes omhoog soms via stenen trapjes en even later volgen er een paar steile kleine afdalingen waarbij staalkabels langs de rotswand een helpende hand bieden. Daarna volgen nog een tweetal ijzeren ladders en dan bereiken we het station van Hatzenport, het beginpunt van deze fraaie route.Wandelaars met een vaste tred kunnen zich als bijzondere finale nog op het spectaculaire Dolling-klimpad begeven, waarop in Hatzenport de eindbestemming wordt bereikt.

 

voordelige-h...otels-moezel.png

aaline.png

allinclusive...rdeel-moezel.png

 

hatzenport-map-hotelletjeaandemoezel.nl.png

hotelletje i...in de eifel.jpg

Voordelige Hotels

ddeals.png

ss rotterdam-voordeel.png

© 2015 - 2021 Hotelletjeaandemoezel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel