Navigatie

EvenErOpUit naar een voordelig Hotel in Piesport aan de Moezel in Duitsland
Home Piesport - Hotels in Piesport - Wijnfeesten Piesportaaline.png

A1-hotel-specials-moezel.png

Piesport, ik ben onderweg naar je toe

Hotel in Piesport;
Piesport, met zijn talrijke wijnboerderijen, historische wijnpers en archeologische vondsten, ligt op de rechteroever van de Moezel tussen Trier en Bernkastel-Kues. Aan de overzijde van de Moezel rijzen de steile hellingen van de Eifel op. Dit wordt de Moezellorelei genoemd, te vergelijken met de Loreley van de Rijn.
Data wijnfeesten in Piesport aan de Moezel 2019;

piesport-kettern.png  piesport-mosellorely.png

Wijnbouw in Piesport;
Piesport ligt op 19 km van Bernkastel-Kues en is met meer dan 1.900 inwoners een van de grootste wijnbouwgemeenten aan de Moezel. Qua wijnbouwoppervlakte is Piesport met 413 ha zelfs de grootste wijnbouwgemeente aan de Moezel
De wereldwijd bekendste wijngaard is die van het Goldtröpfchen (66 ha). Andere wijngaarden in Piesport zijn Domherr, Falkenberg, Gärtchen, Grafenberg, Günterslay, Hofberger, Kreuzwingert, Schubertslay en Treppchen.Traditioneel wordt er hoofdzakelijk Riesling verbouwd.

Bezienswaardigheden in Piesport;
Op de linkeroever van de Moezel direct ten westen van Piesport gelegen, sinds 1985 opgraving en conservering van een in het Romeinse Duitsland zeldzame wijn perserij met oorspronkelijk meer dan 10 ruimten en zeven kuipen van verschillende grootten tot 12.000 ltr. en een totale capaciteit van 43.500 l. Dit complex van unieke afmetingen met een geïntegreerde pers moet tot een keizerlijk domein uit de 4e eeuw na Chr. hebben behoord. Gratis toegankelijk.

Eén van onze topaanbevelingen in Piesport.

Weingutshotel Piesporter Goldtröpfchen  Piesport

   6507114.jpg  6700230.jpg 

Am Domhof 5, Piesport
Het 3-sterrenhotel Weingutshotel Piesporter Goldtröpfchen ligt op minder dan 100 meter van de rivier de Moezel in het bekende wijnteeltgebied van Piesport. Het hotel heeft gratis WiFi, een sauna en een terras in mediterrane stijl.
Achter de charmante façade van dit gebouw uit de 17e eeuw vindt u gezellig ingerichte kamers met warme kleuren en sfeerverlichting. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en een kleine zithoek.
toon-prijs-hotelletjeindeeifel.nl.png

allinclusive-duitsland-website-hotelletjeaandemoezel.nl.png

aaline.png

misterinkt-banner.png

aaline.png

piesport-map-hotelletjeaandemoezel.nl.png

© 2015 - 2018 Hotelletjeaandemoezel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel