Wijnberg Calmont Klettersteig in Bremm aan de Moezel in Duitsland

Home - Hotels Bremm - Vakantiehuis Bremm - Voordelige hotels Bremm - Wijnfeesten Bremm

bremm-hotel-banner-moezel-2019.png

Calmont Klettersteig;
In het dorp Bremm aan de Moezel bevind zich de steilste wijnberg van Europa, de Calmont met een stijgingspercentage op sommige gedeeltes van 68 graden kan je echt spreken van een steile klim.
Vroeger waren de aanwezige paden moeilijk begaanbaar voor de plaatselijke wijnboeren tegenwoordig zijn de paden voorzien van degelijke ladders, staalkabels en stijgbeugels en zijn dus veilig en begaanbaar.

 

voordelige-h...otels-moezel.png

 

Bremm-Calmont-Klettersteig3-hotelletjeaandemoezel.nl.jpg

Wandeling naar Calmont Klettersteig;
De wandeling die bij het begin van het dorpje Ediger Eller waar de spoorweglijn over de Moezel naar een tunnel loopt begint met een korte klim naar Galgenlay. De Klettersteig betekent klauterweg en dat is vanaf het begin duidelijk. Langs de wandelroute zijn op verschillende plaatsen metalen ladders geplaatst om het niveau van de steile helling te overbruggen, op andere plaatsen waar de doorgang nogal smal en rotsachtig is is er een kabel gespannen die je helpt om gemakkelijk verder te wandelen.Af en toe heb je de indruk boven in een amfitheater te staan! Je hebt een prachtig uitzicht over een bocht van de Moezel met aan de overzijde de ruïnes van het klooster Stuben.

Bremm, ik ben onderweg naar je toe!

De wandeling tot aan de kerk van Bremm, het eindpunt, is zo’n 3 kilomter lang en duurt 1 u 30 à 2 uur. Wandelaars nemen ook de tijd om op enkele plaatsen te genieten van dit unieke landschap. Goed schoeisel is aan te bevelen en men vraagt uiteraard om de natuur te respecteren en goed het wandelpad te volgen. Op warme dagen kan de temperatuur op de Bremmer Calmont oplopen tot 40° C. Het is beter een droge, zonnige, maar niet al te warme dag te kiezen voor deze wandeling.

bremm-vakantiehuis-kloster-moezel-2019.png   bremm-vakantiehuis-marie-moezel-2019.png  bremm-hotel-praliné-moezel-2019.png

last-minutes...elig-moezel-.pngaaline.png

aaline.png
allinclusive...rdeel-moezel.png

 

bremm-map-hotelletjeaandemoezel.nl.png

hotelletje i...in de eifel.jpg

Voordelige Hotels

ddeals.png

ss rotterdam-voordeel.png

© 2015 - 2021 Hotelletjeaandemoezel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel