Amphi theater in Trier Moezel Duitsland
Home - Top Hotels Trier - Appartement Trier - Kerstmarkt Trier - Dom van Trier - Keizer thermen - Romeinse straten
aaline.png
trier-banner-moezel-2019.png

Amfitheater in Trier;
Ongeveer 500 m van de keizerlijke thermen ligt het amfitheater dat al in 100 na Chr. werd gebouwd en aan 20.000 toeschouwers plaats bood. Een bewijs voor het feit dat Trier een rijke stad van aanzienlijke afmetingen was, want alleen voor zo'n stad werd een dergelijk prestigieus complex gebouwd.
De bouwwijze van de arena van Trier wijkt echter af van die van andere complexen. Door de bijzonder gunstige ligging aan de voet van de Petrisberg hoefden de Romeinse bouwmeesters aan een kant van het theater geen aarde te storten. Ze maakten gebruik van de natuurlijke helling voor de tribunes voor de toeschouwers.

Trier, ik kom eraan

Trier-amphitheater1-hotelletjeaandemoezel.nl.jpg  Trier-amphitheater2-hotelletjeaandemoezel.nl.jpg

In de muren zijn openingen naar stenen kamers waarin mensen en dieren ondergebracht werden. Onder de arena bevindt zich een soort kelder die een onregelmatige kruisvorm heeft. Vermoedelijk heeft daar een hefplatform gestaan. Nog altijd zijn de originele houten balken van een zuigerpomp te bezichtigen die zorgde voor de afwatering naar een beek, de Olewiger Bach. Het amfitheater werd tot het begin van de 5e eeuw gebruikt. Later in de middeleeuwen werd het net als talrijke andere gebouwen oneigenlijk als steengroeve gebruikt.

trier-budget-casa-2018.png  trier-budget-paulin-2018.png  trier-budget-zur-post-2018.png

 

 

voordelige-h...otels-moezel.png

aaline.png

 

allinclusive...rdeel-moezel.png

 

trier-map-hotelletjeaandemoezel.nl.png

hotelletje i...in de eifel.jpg

Voordelige Hotels

ddeals.png

ss rotterdam-voordeel.png

© 2015 - 2021 Hotelletjeaandemoezel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel