Keizerthermen in Trier Duitsland
Home - Top Hotels Trier - Appartement Trier - Kerstmarkt Trier - Dom van Trier
- Amfi theater - Romeinse straten
aaline.png
trier-banner-moezel-2019.png

Keizerthermen in Trier;
Een van de hoofdattracties van Trier zijn zonder twijfel de keizerlijke thermen, de jongste van de drie Romeinse badcomplexen in Trier. Begonnen in het begin van de 4e eeuw, behoorden deze tot de grootste badcomplexen van het Romeinse Rijk. Ook nu nog kunt u in de thermen boven en onder de grond de geschiedenis van heel dichtbij voelen en beleven!

Betreedt de bezoeker vandaag de dag de keizerlijke thermen, dan komt hij eerst in het "caldarium" terecht. Deze vroegere zaal met warme baden biedt tegenwoordig voldoende plaats voor toneelvoorstellingen met maximaal 650 zitplaatsen.

Trier, ik ben onderweg naar je toe!

trier-keizerlijke-thermen-2-hotelletjeaandemoezel.nl.jpg  trier-keizerlijke-thermen-hotelletjeaandemoezel.nl.jpg

Het binnenkomende koude water werd in in totaal zes ketelruimten verwarmd waarvan er nog vier te zien zijn. De muren van de keizerlijke thermen - of wat er nog van over was - dienden later als deel van de middeleeuwse stadsmuur.

Het op dat moment ongeveer 40 graden hete water werd in drie baden in de vorm van halve cirkels geleid waar het warm werd gehouden door vloerverwarming, die ook de rest van de ruimte verwarmde. Vanuit het caldarium kan men in de onderaardse gangen voor de bediening afdalen of naar het koude bad (frigidarium) gaan.

 

 

voordelige-h...otels-moezel.png

aaline.png

 

allinclusive...rdeel-moezel.png

 

trier-map-hotelletjeaandemoezel.nl.png

 

hotelletje i...in de eifel.jpg

Voordelige Hotels

ddeals.png

ss rotterdam-voordeel.png

© 2015 - 2021 Hotelletjeaandemoezel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel